OPEN PODIUM! En nog veel meer. Nieuwsbrief november 2016

Weergaveproblemen? Bekijk deze nieuwsbrief in de browser.

---

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016

Lieve Ragtimers,

De kou heeft nu echt haar intrede gedaan. Winterjassen, handschoenen, mutsen, en natuurlijk wollen sokken en warme dekentjes worden weer tevoorschijn gehaald. Knus bij het haardvuur zitten, met een kopje thee, of gewoon er echt voor gaan en warme chocolademelk met slagroom nemen, want daar is het weer tijd voor. Daarnaast is het tijd voor een nieuwe nieuwsbrief vol vreugde en warmte, om jullie door deze koude dagen te helpen. Hou je vast, we waaien er zo doorheen.

---

Halloweenfeest 2016

Donderdag 3 november vond het enige echte Ragtime Halloweenfeest plaats! Ons eigen Atrium café was helemaal versierd met spinnenwebben en pompoenen, en onze Marina heeft haar echte hekskwaliteiten laten zien. We hebben op deuntjes van Thriller en This is Halloween gedanst, en daarna ook gewoon heel hard Take on me van A-Ha meegezongen. Omdat het kan. De kostuumprijs is gegaan naar Lars Mangel, die het voor elkaar kreeg om biertjes te drinken in zijn mummie-outfit. Het was een groot succes, dank aan iedereen die er was en die heeft meegeholpen!

---

Pubquiz 2016

Ragtime heeft ook dit jaar weer een pubquiz in elkaar gezet, die zowel willekeurige vragen als “waarom is tomaat een fruitsoort” als keiharde muziekvragen met bladmuziek en geluidsfragmenten bevatte. Velen kwamen voor de antwoorden op deze vragen bijeen in het Atrium, waar Marina achter de bar stond, die ook hier en daar een antwoord schreeuwde. Eerstejaars en masterstudenten vochten zij aan zij voor de grote pubquizprijs: de pitcher bier. Deze is uiteindelijk gewonnen door het viertal dat zich “De Gediplomeerden” noemde, bestaande uit Anke Bosma, Jason Hillebrand, Tyche Ankersmit en Niek de Brabander. Gefeliciteerd! Uiteraard werd er daarna even gedanst. Iedereen bedankt voor jullie leuke inzet en tot de volgende!

---

6 december: Open Podium

Het is weer zover: Ragtime organiseert het eerste open podium van dit collegejaar! Dat betekent dat je je weer kunt opgeven om jouw talent te laten zien. Dus: kun jij onwijs goed mondharpen of neusfluiten? Speel je didgeridoo, saxofoon of violofoon (ja dit is een ding, google het maar), en wil je dit met ons delen? Geef je dan op via svragtime@gmail.com. Vermeld hierbij wat je gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt (bijvoorbeeld microfoon, versterker, moed).

Het zal weer plaatsvinden in het CC Muziekcafé aan de Rustenburgerstraat 384 en het begint om 20.30. Uiteraard is alle publiek welkom.

Hoe meer zielen, hoe meer muziek! En vreugd. Dus geef je op!

---

11 december: Podium Witteman

We zijn uitgenodigd om een uitzending van Podium Witteman bij te wonen! Gratisj! Tijdens de opname van 11 december mogen wij in het publiek zitten en lekker genieten van al het moois dat langskomt. Wil je hierbij zijn? Stuur even een mailtje naar svragtime@gmail.com en vermeld hierin dat je meewilt en wat je nu eigenlijk kunt met muziekwetenschap enzo.

---

Onze studieadviseur Marije Zeeman

Onze steun en toeverlaat voor al onze vragen: de studieadviseur. Toch weet niet iedereen wat Marije Zeeman precies doet en waarvoor je bij haar terecht kunt. Daarom heeft zij een stukje geschreven voor deze nieuwsbrief om te vertellen wat haar functie nu eigenlijk inhoudt.

“De eerste tentamenperiode is voorbij. Ik hoop dat jullie positieve resultaten hebben behaald!

Als studieadviseur begeleid ik studenten die vanwege allerhande oorzaken blokkades ervaren bij het studeren. Dat kunnen bijvoorbeeld motivatie- en concentratieproblemen of ziekte zijn. Maar denk ook aan dyslexie, een functiebeperking of familieomstandigheden. Ook help ik studenten die een bijzondere invulling aan hun studieprogramma willen geven. Dat kan zijn: het volgen van vakken aan een andere universiteit, een uitwisseling naar het buitenland of het volgen van een stage. Heb je het idee dat het heel goed gaat binnen je studie en je meer uitdaging nodig hebt? Ook dat is bespreekbaar!

Met je tutor bespreek je vooral opleidingsspecifieke zaken, je studievoortgang en de invulling van je keuzeruimte. Met opleiding overstijgende vragen ben je bij mij van harte welkom.

Inloopspreekuur (voor korte vragen): maandag 13-14u

Afspraak: online inplannen via www.student.uva.nl  > [opleiding] > Contact > Studieadviseur(s)

Locatie: BG2, Turfdraagtserpad 15-17, kamer 0.36

 

Hartelijke groeten,

Marije Zeeman

Studieadviseur Muziekwetenschap”

---

Het ASPK: Sophie vertelt

Het Amsterdams Studentenprojectkoor is een studentenkoor dat per seizoen een nieuw stuk repeteert en uitvoert, zoals een operette van Gilbert & Sullivan. Het is opgericht door, onder andere, onze eigen muziekwetenschapper Sophie van Weeren. Daarnaast zijn veel muziekwetenschappers lid van dit projectkoor. Sophie schrijft deze maand in de KLNK over het ASPK, waarin ze vertelt over hoe het is om onderdeel te zijn van dit koor en hoe het voelt om zo’n succesvolle operette uit te voeren. Het stuk staat inmiddels op de site, dus lezen maar! www.klnkmagazine.com

---

Activiteitenagenda

Wat gaan we allemaal doen komende weken? Nou, dit!

– 24 november: borrel

– 6 december: open podium

– 11 december: Podium Witteman

– 15 december: borrel

---

Dat was het weer voor deze maand.

Nu maar knus naar jullie warme nestjes. En denk erom: oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker.

Opzeggen – Je abonnement bewerken

Studievereniging Ragtime – Muziekwetenschap UvA
Nieuwe Doelenstraat 16-18 (Kamer 307)
1012 CP Amsterdam

@: svragtime@gmail.com
http://klnkmagazine.com