Het Grootse EJW

2017-10-14 20.50.51 Om ieder jaar alle nieuwe studenten op de studie Muziekwetenschap goed kennis te laten maken met elkaar, organiseert Ragtime het eerstejaarsweekend. Om de studenten dit jaar even goed te verwennen, heeft de vereniging het prachtige eiland Texel uitgekozen.

Eenmaal vrijdagavond aangekomen bij de Rovershut kon het feest beginnen. Vol enthousiasme gingen de studenten uit het eerste jaar de schuur binnen om het aan een grondige inspectie te onderwerpen. Na het eten en het ombouwen van de zolder tot matrasvloer, begon Ragtime direct al met onze verse muziekkennis te testen. In groepen zijn de studenten onderworpen aan aantal muziekfragmenten uit verschillende stijlen. Na de gezellige muziekquiz wachtte de studenten nog de opdracht om voor de volgende avond een nummer te schrijven met een groepje. De uitslag van de muziekquiz en punten voor de geschreven liedjes zouden één groep de winnaars van het EJW maken. De eerste avond is direct ontaard in een geweldig feest tot in de late uurtjes.

 De zelfgeschreven liedjes hadden diverse onderwerpen en hebben vooral voor enorm vermaak gezorgd.

Brak maar blij was het zaterdag om 9 uur weer tijd om fris aan het ontbijt te zitten. De nog maar half levende studenten hebben de enorme taak geweldig weten uit te voeren en waren klaar om op de fiets te stappen naar het Juttersmuseum en de haven, om de inspannende dag voor deze brakke zieltjes voort te zetten met een proeverij bij de Texelse bierbrouwer. Eenmaal terug bij de Rovershut werd het eten klaargemaakt en werd er gewerkt aan de finishing touch van de eigen nummers van de groepen.

Het ging er erg om spannen die avond met de uitslagen van de quiz en de geschreven one-hit wonders. De zelfgeschreven liedjes hadden diverse onderwerpen en hebben vooral voor enorm vermaak gezorgd. De fantastische prijs was natuurlijk niets minder dan een echte fles Texels Juttertje! De Wulpse Wadlopers heeft de prijs binnen weten te slepen met een prachtig liedje over het EJW.

 Het bier moest tenslotte op.

Toen de meesten al een goed stuk in hun kraag hadden gedronken, was het eindelijk tijd om Texelblues Festival bij te2017-10-13 20.47.22
wonen! Op het Texelsblues Festival is er in elke kroeg wel een bandje te vinden en zo verspreidden de studenten zich over de kroegen. Na uitbundig te hebben genoten was het tijd om weer naar de slaapschuur te gaan en van de nachtrust te genieten. Maar de studenten waren nog steeds niet uitgeteld en er was weer genoeg energie om ook de tweede nacht een groot festijn te maken. Het bier moest tenslotte op. Ook deze nacht ging van de kleine uurtjes gewoon verder in de grotere uurtjes en was een geweldig succes.

Zondagmorgen, helaas alweer de laatste dag. Met goede herinneringen en een hoofd van lood hebben alle studenten zich ingezet om de Rovershut weer spik en span achter te laten. En na een middag lekker uitbrakken op het strand, was het weer tijd om naar huis te gaan. Al met al was het EJW een dynamisch en onvergetelijk weekend vol muziek, plezier, gelach en mooie tijden.

 

Jesse van Langeveld