“Debby doet alle verenigingen” Nieuwsbrief september 2016

 

Weergaveproblemen? Bekijk deze nieuwsbrief in de browser.
---

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016

Lieve Ragtimers,

De vakantie is voorbij. De (eventuele) grote zomerschoonmaak is gebeurd. Je voelt het aankomen: de eerste collegeweek. En dan krijg je je rooster: maandag om 9.00 beginnen. Het kan niet erger. Je hebt immers in de vakantie deze tijd nauwelijks gezien. Je moet je boeken bestellen. Dan wordt het pas werkelijkheid. Je denkt terug aan die heerlijke tijd op dat eiland, aan het strand, met een cocktail in je hand. Of gewoon thuis, genietend van de Nederlandse warmte en de biertjes op het terras. Deadlines in plaats van het-komt-wel-een-keer. Binnen in plaats van buiten. De zin “ik wilde dat het alweer vakantie was” is al tien keer langsgekomen.

Wij begrijpen hoe je je voelt.

MAAR: niet getreurd! Een nieuw jaar betekent nieuwe nieuwsbrieven van Ragtime vol geluk en vreugde die je helpen de strijd aan te gaan.

---

Bestuur 2016 – 2017

Daar sta je dan. De dag die je wist dat zou komen enzo. Het nieuwe bestuur heeft officieel zijn intrede gedaan! De ALV was succesvol, de bestuursplannen voor het jaar 2016-2017 zijn gepresenteerd en er was geen tegenbestuur (fjieuw): al met al een goede start.

Debby Janmaat (voorzitter), Martijn Munk (vice-voorzitter (enige man, aw)), Sem Dekkers (penningmaster) en Carine Hartman (secretaris) zullen dit jaar Ragtime vertegenwoordigen. Met veel liefde en toewijding zullen wij jullie collegejaar voorzien van vele mooie hoogtepunten. Wij realiseren ons dat misschien niet iedereen ons goed kent, vandaar een korte (lange) introductie van alle bestuursleden.

Debby Janmaat

Ik ben Debby en net begonnen aan mijn derde jaar muziekwetenschap. Afgelopen jaar was ik al de penningmeester en dit jaar neem ik met veel plezier de taken van Nieneke over, zoals contact houden met verenigingen en jullie boeken regelen. Velen kennen mij als dat meisje dat in dat gehucht met een gekke naam woont (Nieuwveen om precies te zijn) en daardoor alleen non-alcoholische drankjes besteld op de borrels, en dat klopt. Al ga ik nu wel verhuizen naar een ander, groter gehucht, noem het een upgrade (treinen na twaalven -> bier). Binnen muziekwetenschap heb ik gekozen voor de cultureel cognitieve kant en doe keuzevakken in van alles en nog wat. Naast m’n studie geef ik wiskunde bijles (random), wat ik al sinds mijn 15e doe. Tot twee jaar terug heb ik altijd piano gespeeld en zangles gehad maar door tijdgebrek ben ik daar helaas mee gestopt. Kortom voor vragen rondom muziekwetenschap, de vereniging, het platteland en wiskunde kun je bij mij terecht!

Martijn Munk

Ik ben Martijn Munk, tweedejaars muziekwetenschap, ik zal in het bestuur de taak van vice-voorzitter vervullen. Inmiddels woon ik alweer drie jaar in de mooiste stad van ’t land (Amsterdam dus), en ook nog eens in hartje centrum. Qua muziek houd ik me vooral bezig met gitaar spelen, met zoveel mogelijk effecten, knopjes, bliepjes en rare geluidjes. Mijn douche gebruik ik als zang studio (waar m’n buren niet over te spreken zijn) en ik ben om de maand toe aan een nieuwe koptelefoon, omdat ik ook als het regent muziek wil kunnen luisteren. Naast mijn fascinatie voor muziek werk ik in de horeca, bij The Breakfast Club op het Haarlemmerplein (ja, dit is reclame). Daarnaast vind ik het geweldig leuk en interessant om feesten en andere activiteiten te organiseren voor een groep mensen. Mede om die reden leek het me een leuke uitdaging om in het Ragtimebestuur te gaan. We gaan ons uiterste best doen om er een geweldig jaar van te maken!

Sem Dekkers

Mijn naam is Sem Dekkers en ik ben dit jaar de penningmeester van Ragtime! Inmiddels ben ik alweer een derdejaars muziekwetenschapper. Met mijn bijna 24 jaar ben ik de oudste van het stel. Ondanks dat ik Amsterdam een toffe stad vind, blijf ik trouw aan mijn geboorteplaats Den Haag. Ik kan heel veel genres van muziek waarderen, en stiekem vind ik lekker foute 80’s/90’s/00’s-hits ook heerlijk! Naast alleen het luisteren van muziek speel ik al jaren gitaar en zing ik heel hard tijdens het autorijden. Tegenwoordig ben ik ook sportief bezig en is de sportschool mijn tweede thuis. Hopelijk kunnen we er een superjaar van gaan maken, ik heb er zin in!!

Carine Hartman

Ik ben Carine, jullie secretaris dit jaar. Ik zit in het tweede jaar van muziekwetenschap en kom uit een klein dorpje in de buurt van Zwolle (koeien enzo). Op dit moment woon ik (koe-loos) in Amsterdam-Noord-gestoord in een studentenflat. Dit jaar doe ik de minor muziektheorie aan het Conservatorium van Amsterdam, erg spannend en leuk! Ik speel al iets van 15 jaar viool, daarnaast zing ik graag, pling ik wat op een piano en pluk ik aan gitaarsnaren. Verder heb ik sinds de actie van de Appie een moestuintjesfetisj ontwikkeld, dus als je er nog een paar honderd heb liggen en je weet niet wat je ermee moet: kom maar doorr! Ook heb ik graag alles georganiseerd en op orde, want anders raak ik volledig de weg kwijt (ik heb 3 agenda’s en 2 to-do-boekjes, wat het eigenlijk ook weer chaotisch maakt), dus ik hoop deze skills verder te ontwikkelen als secretaris, zonder dat het neurotisch wordt. Ik heb heel erg zin in dit bestuursjaar en hoop jullie goed van dienst te kunnen zijn!

---

Commissies

Wij zijn op zoek naar enthousiaste studenten die in de commissies hun ideeën en organisatieskills willen presenteren. Heb jij interesse in het plannen en verzorgen van reisjes? Of heb jij een fantastisch idee voor een activiteit die wij dit jaar kunnen gaan doen (discobowlen wordt gewaardeerd)? Je kunt je aanmelden voor de reis- en activiteitencommissie via svragtime@gmail.com. Voor verdere informatie of vragen zijn wij via de mail bereikbaar.

---

Eerstejaarsweekend: 7 t/m 9 oktober

Ook dit jaar gaan we traditiegetrouw met de eerstejaars een weekend op stap. Het weekend zal plaatsvinden in het Limburgse Klimmen, in de buurt van Maastricht. We plannen allerlei leuke activiteiten dus eerstejaars: zet het in je agenda en vraag (eventueel) vast vrij van je werk voor 7 t/m 9 oktober! Verdere informatie volgt spoedig.

---

Borrels

Zomervakantieverhalen die nog uitgewisseld moeten worden, klaagzangen over de eerste colleges en roddels die gedeeld moeten worden: het kan allemaal op de borrels! Reserveer de volgende data voor een avondje joelen in Café De Doelen:

– 15 september

– 29 september

– 13 oktober

– 25 oktober

---

Jazzfest Talks: 11 oktober

Festival Jazzfest in Amsterdam heeft in samenwerking met onze opleiding iets tofs georganiseerd: ‘Jazzfest Talks’, een lezing die wordt gekoppeld aan een jazzconcert, met een bepaald onderwerp (dat nog bekend zal worden). Het zal plaatsvinden in het Universiteitstheater op dinsdagavond 11 oktober om 20.00, de entree is gratis. EN: je krijgt er een strip voor! Genoeg reden om te komen dus. Check voor meer info de site van Jazzfest: www.jazzfestamsterdam.nl

---

Dat was het weer voor nu.

Tot bij de borrel op 15 september!

Facebook
Twitter
Opzeggen – Je abonnement bewerken

Studievereniging Ragtime – Muziekwetenschap UvA
Nieuwe Doelenstraat 16-18 (Kamer 307)
1012 CP Amsterdam

@: svragtime@gmail.com
http://klnkmagazine.com