HEEL VEEL BIER. Nieuwsbrief oktober 2016

Weergaveproblemen? Bekijk deze nieuwsbrief in de browser.

---

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016

Lieve Ragtimers,

Gut, wat vliegt de tijd. Het is alweer oktober! Dat betekent: bijna tentamenweek, rondvliegende blaadjes, temperaturen onder de 10 graden en vooral: grote struggles over welke jas je nu aan moet, want het ene moment is het superwarm en het andere moment is het Antarctica. Al is het de laatste tijd vooral Antarctica.

En het is ook tijd voor een nieuwe nieuwsbrief! Het is een lange deze keer, dus let’s go!

---

Eerstejaarsweekendervaringen

Zoals de gelukkigen onder jullie die mee waren weten, was afgelopen weekend ons eerstejaarsweekend! Omdat de afgelopen twee jaar de locatie bij Maastricht zo leuk was, zijn we er dit jaar weer traditiegetrouw naar afgereisd. Onze bestemming was het pittoreske, Limburgse dorpje Ransdaal, vlakbij het beruchte station Klimmen-Randaal. Naast wat simpele doch effectieve kennismakingsspelletjes hebben we vooral veel muziek geluisterd en zijn we zaterdag (wederom traditiegetrouw) gaan rodelen in Valkenburg. Na een goede afsluiter met het JekerJazz-festival in Maastricht en een fijne uitslaapochtend op de zondag zijn we weer met z’n allen terug gegaan naar de rumoer van Amsterdam. Wij hebben het naar ons zin gehad, hopelijk volgend jaar weer voor herhaling mogelijk!

---

3 november: HALLOWEENFEEST

Oktober is een maand met donkere dagen, kaarsjes en pompoenen die gesmasht zijn om er soep van te maken. Of heel gelaten ter decoratie. Het begint te kriebelen: HALLOWEEN. Volgens Wikipedia is het normaal dat “jonge volwassenen soms naar Halloweenfeesten gaan” (echt waar, lees het zelf: https://nl.wikipedia.org/wiki/Halloween). Dus, om aan deze normen te voldoen, geven we maar een feestje. De details komen allemaal later maar reserveer 3 november voor deze Halloweenfissa, want hier wil je bij zijn!!

---

10 november: PUBQUIZ BIJ MARINA MET MARINA

Jajaja, het is weer zover: de enige echte Ragtime pubquiz! Vorig jaar was het een groot succes, dus dat doen we graag dit jaar over. Het zal plaatsvinden op 10 november om 20:00 in ons oude, vertrouwde Atrium. EN MARINA TAPT BIERTJES! JOECHEI!

Heb jij een goede vraag voor deze pubquiz? Stuur hem naar ons op en misschien komt ie erbij!

Je mag van tevoren een team vormen van 4 tot 6 personen. Heb je geen team? Kom gewoon met je derde persoonlijkheid, wij regelen een team voor je (jullie).

DUS: goedkoop bier, gezelligheid en gekke vragen. Wat wil je nog meer?

---

25 t/m 27 november: STUDIETRIP

De studietrip van dit jaar wordt een “studie-trip”. Allez, ga je mee? We gaan namelijk naar LUIK!! Efkes een pintje drinken en Luikse wafels eten. We gaan in het weekend van 25, 26 en 27 november. 

Voor de enthousiaste kerstfanaten onder ons: WE GAAN NAAR DE KERSTMARKT. JA.

Voor de wat minder enthousiaste kerstfanaten: we gaan ook muziekgerelateerde activiteiten doen, hoor. Denk je nou: ik wil nog meer redenen om mee te gaan? Die komen nu!

Luik is bijna Nederland dus je bent er best wel snel. Er is vet veel Belgisch bier, wat wij leuk vinden, en Luik is supermuzikaal. Bovendien wordt er een muziekquiz georganiseerd door onze penningmeesteres Sem!

Je kunt je aanmelden voor de studietrip vanaf maandag 17 oktober om 19.00. Wees er snel bij, want vol = vol!!

Volledige info over deze studietrip staat in de mail van de reiscommissie die je hebt gekregen.

---

Wat je altijd al wilde weten over… Rutger Helmers

Het is een soort traditie geworden docenten te interviewen voor ons KLNK-magazine over hun leven naast het docentschap. Eerder is Maarten Beirens het hemd van het lijf gevraagd over zijn guilty pleasures (terug te vinden in het archief op www.klnkmagazine.com). Deze keer is het de beurt aan Rutger Helmers, onze docent voor onder andere historische musicologie van de 19e eeuw en partituuranalyse. Wat doet Rutger in zijn vrije tijd? Welk concert liet hem als klein jongetje stuiteren van enthousiasme? En welk liedje laat stiekem zijn voeten bewegen, hopende dat niemand het ziet? Je leest dit allemaal en meer vanaf deze week in de KLNK: www.klnkmagazine.com.

---

Stage

Er is een stageplek vrijgekomen bij Gigstarter, een online platform dat muzikant en iedereen op zoek naar live muziek samenbrengt. Ze noemen zichzelf de grootste marktplaats voor live muziek van Nederland. De organisatie biedt de gelegenheid aan iedere muzikant om zich te profileren voor elke soort boeker, zonder een vast bedrag voor een optreden te vragen. Er kan via dit profiel, dat gratis is, rechtstreeks contact gelegd worden tussen artiest en boeker.

Gigstarter is op zoek naar een Community Manager die affiniteit heeft met marketing, muziekmanagement en evenementorganisatie. Ze zoeken iemand vanaf september/oktober 2016 voor zes maanden.

Een kleine opsomming van je taken bij Gigstarter:

Takenpakket:

• Evenementen met live muziek organiseren

• Contact met artiesten onderhouden (telefoon, mail, feedback)

• Social media onderhouden

Bij Gigstarter vind je:

• Een gepassioneerd team

• Connectie met de internationale muziekwereld in alle vormen

• Kantoor in hartje Amsterdam

• Vrijmibo’s die vaak uit de hand lopen

• Een leuke upgrade van jouw CV

• Festival en concert bezoeken

Ben jij de geschikte kandidaat voor deze stage? Stuur je CV met motivatiebrief naar paul@gigstarter.nl, voor vragen bel 020 747 00 56. Meer info vind je op: www.gigstarter.nl/werken.

---

Meelopen

De UvA biedt verschillende voorlichtingsmogelijkheden aan voor scholieren en één daarvan is het meelopen, waarbij scholieren met een student een dagje meegaan naar college en zo student voor één dag zijn. We zijn op zoek naar enthousiaste studenten die deze begeleidende taak zo af en toe op zich willen nemen. Als beloning krijg je per meeloopdag een boekenbon t.w.v. €25,-. Studenten die interesse hebben of meer willen weten, kunnen contact met Lotte Schipper opnemen via: meelopen-fgw@uva.nl.

---

Activiteitenagenda

Hierbij een opsomming van alle leuke activiteiten die we voor jullie in petto hebben de komende maanden:

– 25 oktober: borrel in Café de Doelen

– 3 november: Halloweenfeest

– 10 november: pubquiz bij Marina

– 24 november: borrel in Café de Doelen

– 25 t/m 27 november: studietrip naar Luik

Oftewel: BIER. HEEL VEEL BIER.

---

Zo. Nu is het mooi geweest.

Tot bij de borrel op 25 oktober!

Opzeggen – Je abonnement bewerken

Studievereniging Ragtime – Muziekwetenschap UvA
Nieuwe Doelenstraat 16-18 (Kamer 307)
1012 CP Amsterdam

@: svragtime@gmail.com
http://klnkmagazine.com